С празнично тържество в 138 СУЗИЕ „Проф. Васил Златарски“ бе отбелязано настъпването на Китайската Нова година

На 12.02.2018 г. в 138 СУЗИЕ „Проф. Васил Златарски“ традиционно бе отбелязано настъпването на най-големия китайски празник по лунния календар - Китайската Нова година.
Празненството по случай Китайската Нова година на Кучето започна с приветствие на госпожа Магдалена Кръстева – директор на училището.

На тържеството присъстваха Чън Ин, съветник по образованието към посолството на Китайската народна република, Аксиния Колева, директор на Институт "Конфуций" София от българска страна, журналисти от Агенция "Синхуа" и вестник "Икономист" - Пекин, учители - китайски доброволци от училищата с изучаване на китайски език в София, представители на районната администрация, директори на училища в район „Слатина”, учители, родители и ученици от 138 СУЗИЕ "Проф. Васил Златарски".
Деца, облечени в български носии, посрещаха гостите. Концертът, подготвен в чест на Годината на Кучето от учениците и преподавателите, разкри празничната атмосфера на събитието. Възпитаниците на училището очароваха със своите вокални и танцови изпълнения. В празничната програма се включиха и техните преподаватели и изпълниха традиционни китайски песни. Присъстващите се почувстваха съпричастни с китайските традиции и обичаи. В класната стая „Конфуций“ - посветена на китайския език и култура, бяха представени традиционни китайски занаяти като рязане на хартия, китайска бродерия, оформяне на плетеници и много други китайски традиционни празнични предмети.

1

Europe, Sofia
Cloudy

6°C

Sofyia

Cloudy

Humidity: 75%

Wind: 35.40 km/h

  • 20 Feb 2018

    Cloudy 5°C 1°C

  • 21 Feb 2018

    Cloudy 6°C 2°C

Please update your Flash Player to view content.

FacebookLogo 06