ДОМ И СЕМЕЙСТВО

В Деня на християнското семейство – 21 ноември, МКБППМН, СО-район „Слатина”, организира кулинарно събитие за деца и родители под надслов „Да сготвим заедно”. Инициативата предостави възможност на по-младите семейства да си припомнят традициите и обичаите, свързани с дома – мястото, където подрастващите научават най-ценните житейски уроци.

Така, заедно, родител и дете запретнаха ръкави и приготвиха най-вкусните и интересни сандвичи.
Унесени в начинанието, малчуганите имаха възможност да дадат плод на собствените си представи, а техните родители им помогнаха да ги реализират. Съвместната работа създаде условия за активен диалог между родител и дете, в резултат на което бяха сътворени сандвичи под формата на различни предмети като пияно, лодка и т.н. Вложените идеи и усилия затрудниха избора на журито от Софийската професионална гимназия по туризъм, което трябваше да избере участниците, които са се справили най-добре с възложената задача.
Процесът на разговор в семейството е от изключително важно значение за формиране на поведенчески качества у подрастващите. Изпълнявайки заложените приоритети на МКБППМН, инициативата целеше точно това да се подобри диалога между децата и родителите, което в предпоставка за намаляване на противообществените прояви на малолетните в район „Слатина”.

1

Europe, Sofia
Cloudy

6°C

Sofyia

Cloudy

Humidity: 78%

Wind: 35.40 km/h

  • 19 Mar 2018

    Rain And Snow 7°C 3°C

  • 20 Mar 2018

    Rain And Snow 10°C 1°C

Please update your Flash Player to view content.

FacebookLogo 06