ДОБРИ, МОЖЕЩИ И УСПЕШНИ!

На 13.10.2017 г. и на 17.10.2017 г., Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН) към Столична община – район „Слатина” организира посещения на БЧК в с. Лозен и туристически поход до манастира „Св. Спас”. Двете събития, с еднакаква програма, са част от работната програма на Местната комисия и са с цел формиране на умения сред подрастващите да овладяват гнева и да общуват помежду си без агресия.


В обучителните еднодневни екскурзии, в които взеха участие ученици на възраст между 10 и 14 години от 23 СУ „Фредерик Ж.Кюри”, условно бяха разделени на два образователни компонента. От една страна децата получиха основни познания за оказване на първа помощ, а от друга коментираха със своите преподаватели значението на религията в ежедневието на отделния човек.
„ За да кажем, че даден човек е добър, ние трябва да съдим по неговите действия, а вярата ни учи именно на това да бъдем по-добри към другите и да не ги нараняваме с нашите постъпки.” – споделиха учениците пред своите възпитатели.


С огромно въодушевление подрастващите коментираха видяното в БЧК, като със задоволство заявиха, че наученото е необходимо за всеки един човек, за да може адекватно да помогне на нуждаещ се.
Екскурзиите, които бяха реализирани с възпитателна цел, дадоха реална възможност на учениците да разберат какво всъщност означава да бъдеш добър към приятели и съученици.

1

Europe, Sofia
Cloudy

6°C

Sofyia

Cloudy

Humidity: 78%

Wind: 35.40 km/h

  • 19 Mar 2018

    Rain And Snow 7°C 3°C

  • 20 Mar 2018

    Rain And Snow 10°C 1°C

Please update your Flash Player to view content.

FacebookLogo 06