Спортът в подкрепа на личностното развитие

На 16 септември 2017 г. Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН) от район „Слатина” организира футболен турнир и образователна разходка из гр. София. Реализираната инициатива е във връзка с работата на Комисията от района по превенция срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, както и в изпълнение на Стратегията за личностно развитие на децата и учениците 2016-2017 г. на Столична община, за спорт в свободното време.

Физическата активност при подрастващите води до хармонично личностно развитие и ангажиране на свободното време. Футболът дава възможност да бъдат формирани умения за екипност, толерантност и дисциплина.
В мероприятието взеха участие деца във възрастова група 11-18 год., които получиха грамоти и медали. След приключване на турнира, малчуганите направиха образователна обиколка из София с екскурзовод, който ги запозна с интересни исторически факти за родния им град. Разходката позволи децата да коментират по-между си видяното и преживяното, с което се реализира един от основните приоритети на МКБППМН, а именно образователен диалог с обмяна на собствени виждания.
На събитието присъстваха народният представител Борислав Борисов, общинският съветник Живка Новкова, кметът на район „Слатина” Наталия Стоянова, заместник-кметът Тошко Николов, както и множество родители на децата-участници.

1

Europe, Sofia
Cloudy

3°C

Sofyia

Cloudy

Humidity: 74%

Wind: 35.40 km/h

  • 20 Feb 2018

    Cloudy 5°C 1°C

  • 21 Feb 2018

    Cloudy 6°C 2°C

Please update your Flash Player to view content.

FacebookLogo 06