Район „Слатина” - Празник „Свети Дух”

Както традицията повелява, на следващия ден, понеделник след Петдесятница е празникът на Светия Дух, когато район „Слатина” чества своя празник.
И тази година на 5 юни парк „Гео Милев” бе изпълнен с много настроение и празничен дух.

За него се погрижиха талантливите деца от учебните и детските заведения в района. Фолклорна феeрия от български песни и танци, мажоретни състави, латино и модерни танци, соло изпълнения, зумба и хип-хоп, както и хайку за пролетта, модерен JPOP танц, танц тип К-поп, песен на японски и "Lemon tree" на китайски бяха посрещнати с топли аплодисменти. Поради големия интерес в района към този празник, вече е създадена традиция да се канят и професионални изпълнители, аниматори и водещи.
Кметът на район „Слатина” Наталия Стоянова поздрави всички присъстващи на празника.
Директорите на учебните и детските заведения от района отправиха топли пожелания към възпитаниците си, техните родители и гражданите на района.
Присъстващите имаха възможност да общуват помежу си, да изградят нови приятелства, да се срещнат с нови хора и да споделят настроението на празника.
Курбан за здраве беше раздаден в деня на църковния празник Свети Дух. Много миряни почетоха празника на храма "Света Троица" и на район "Слатина". Всички празнувахме Свети дух. Това е празник на доброто, на помощта, на мисълта за ближния.
Празникът се очаква с нетърпения всяка година от жителите на столицата и района и по традиция продължи с песни и танци до късните часове на вечерта.

Участваха деца и ученици от 10 учебни и детски заведения в район „Слатина”:

62 ДГ „Зорница”
65 ДГ „Слънчево детство”
154 ДГ „Сбъдната мечта”
155 ДГ „Веселина”
23 СУ „Фредерик Жолио-Кюри”
31 СУЧЕМ „Иван Вазов”
93 СУ „Ал. Теодоров Балан”
109 ОУ „ Христо Смирненски”
138 СУ „Проф. Васил Златарски”
148 ОУ „Проф. Д-р Любомир Милетич”

Празникът е част от Календара на културните събития на Столична община.

1

Europe, Sofia
Cloudy

3°C

Sofyia

Cloudy

Humidity: 74%

Wind: 35.40 km/h

  • 20 Feb 2018

    Cloudy 5°C 1°C

  • 21 Feb 2018

    Cloudy 6°C 2°C

Please update your Flash Player to view content.

FacebookLogo 06