В парк „Гео Милев” се проведе първият етап на проект „Спортни празници на открито”

1 2 3

4

 На 5 юни – денят на районния празник „Свети Дух”, сутринта в парк „Гео Милев” на столичния район „Слатина” се проведе спортен празник за децата, учениците и техните близки по проект „Спортни празници на открито”, посветен на физическата активност, детското здраве и здравословния начин на живот и хранене.

В парк „Гео Милев” се събраха повече от 500 деца, младежи и граждани, които имаха възможност да се раздвижат, да спортуват и да се забавляват.
Различни видове спортни занимания: баскетбол, волейбол, футбол, дартс, федербал, шах, обръчи, въжета и топки, бяха съпроводени от много музика, детски забавления, както и изненади за малките участници. Участваха децата и техните родители и всички, които обичат физическата активност и здравословния начин на живот.
Атмосферата на спортния празник сподели и кметът на район „Слатина” Наталия Стоянова.
Спортен клуб Академика Джим осигури инструктор за провеждането на спортни демонстрации и на групови занимания на открито по аеробика. Физическите занимания спомагат за популяризирането на различните спортове сред подрастващите и привличането на нови таланти освен на стадионите, в залите и парковите пространства.
Денят бе наситен с много спорт. Забавна и развлекателна аниматорската програма бе специално насочена към подвижни игри за най-малките, спортни игри за по-големите деца и най-вече към повече удоволствие по време на спорта и игрите, които да подтикнат към желание за активна физическа дейност.
На 19 юни, от 10.00 ч. в парк „Слатинска река” ще се проведе следващият етап на проект „Спортни празници на открито”. Той ще бъде със състезателен характер и ще има награден фонд.
Спортните дейности са форма за обединяване на децата за една обща кауза на толерантност и взаимопомощ.
Проект „Спортни празници на открито в район „Слатина” се осъществява по Общинската Програма и в изпълнение на Стратегията за развитие на физическото възпитание и спорт в програмния период 2016-2020 година в подкрепа на инициативата „София – европейска столица на спорта 2018 година”.

1

Europe, Sofia
Cloudy

3°C

Sofyia

Cloudy

Humidity: 74%

Wind: 35.40 km/h

  • 20 Feb 2018

    Cloudy 5°C 1°C

  • 21 Feb 2018

    Cloudy 6°C 2°C

Please update your Flash Player to view content.

FacebookLogo 06